Honden speeltjes

Met behulp van honden speeltjes kun je jouw hond lekker actief houden en ze vinden het ook nog eens ontzettend leuk om met hun baasje te spelen. Honden zijn altijd sociale en actieve dieren die hun energie kwijt moeten.

Er is een breed aanbod aan hondenspeelgoed te koop waarmee je je hond kunt trainen en vermaken. In dit artikel zal ik een aantal soorten honden speeltjes benoemen. Wissel ook veel af met welk speelgoed je speelt, want zo raakt je hond niet uitgekeken op zijn speelgoed. Hieronder heb je een paar soorten hondenspeelgoed:

  • Piepend speelgoed
  • Zwem- en waterspeelgoed
  • Apporteren
  • Kauwspeelgoed

Waar let je op bij honden speeltjes?

Niet ieder hondenspeeltje is geschikt voor iedere hond. Zorg ervoor dat het speelgoed dat je uitkiest de juiste maat heeft voor je hond. Een bal die te klein is gaat sneller kapot, maar kan ook zeer gevaarlijk zijn. Een bal die te groot is waardoor je hond hem niet op kan pakken is niet leuk.

En toch is het vaak een kwestie van uitproberen. Wat de ene hond leuk vindt, vindt de andere misschien niet interessant. Elk hondenspeelgoed is om mee te spelen en niet op te kluiven. Mocht je hond een hoge kauwdrift hebben, dan kun je beter naar speciale kauwspeelgoed kijken.

Edit